Castagnaccio - Nagerechten
Soort preparaat:
Nagerechten
Onkosten:
Easy
Bereidingstijd:
Kort
Beschrijving:
Castagnaccio is een cake gemaakt van kastanjebloem dat populair is in de Apennijnen regio?s inclusief
Liguri?. De cake is een traditioneel herfstgerecht. Er zijn regionale variaties, zoals een Castagnaccio met
rozemarijn, venkel of geraspte sinaasappelschil.
Het smaakt het beste met een zoete wijn.
Belangrijkste ingrediënten:
Water,
500g kastanjebloem,
100g rozijnen,
50g pijnboompitten,
olijfolie,
venkelzaad,
zout
Bereidingswijze:
Laat de rozijnen ongeveer 15 minuten in warm water wellen.
Zeef de kastanjebloem in een kom om klonten te voorkomen. Voeg wat water toe terwijl u roert, totdat
er een glad, consistent deeg ontstaat. Verhit de olijfolie in een lage, gietijzeren koekenpan, Voeg het
deeg en een beetje zout toe. Bestrooi het oppervlak met venkelzaad, pijnboompitten en rozijnen. Bak
in de oven voor ongeveer 30 minuten op 190?C, tot een knapperige korst is ontstaat. Serveer warm of
koud.